Stichting Vervolgingsslachtoffers Jappenkamp
HomePage
Wat is SVJ?
Oproep!
Nieuws
Waarom SVJ?
Wie is Wie bij SVJ?
Bestuursberichten
Geschiedenis
Meldt U aan
Wist U dat?
Nieuwsbrief
Links
ANBI
Archief
E-mail ons
Opsporing Verzocht







Stichting Vervolgingsslachtoffers JAPPENKAMP

Stichting voor de belangen van de slachtoffers van de japanse concentratiekampen in Nederlands-Indië
en andere door Japan bezette gebieden in Zuid-oost Azië.
Contact   Site Map   

Nieuws.


november 2005 - The day the British Government shamed Japan
Vijf jaar geleden besloot Premier Blair een belastingvrije Finale Compensatie van 10 000 pond uit te keren aan de Britse slachtoffers van de Japanse concentratiekampen gedurende de Tweede Wereldoorlog. In het debat in het Parlement werd Japan eraan herinnerd dat deze schadeloosstelling in feite een morele schuld blijft, die de Japanse staat op zich had moeten nemen. De "tour de charme" van premier Koizumi eerder dit jaar om de Britse ondersteuning voor Japans kandidatuur voor een permanente zetel in de Veiligheidsraad had dan ook weinig effect.
lees verder >>

Chinezen in Nederland Herdenken 60 jarige Bevrijding van het Fascisme 1945-2005
Ook de Chinese gemeenschap herdacht op een speciale bijeenkomst het einde van de Tweede Wereldoorlog. Namens SVJ was Lilian Sluijter erbij.
lees verder >>

augustus 2005 - SVJ plaguette en bloemstuk
Voor de Herdenking van 15 augustus heeft onze grafisch ontwerpster Anneke de Bruin een plaquette ontworpen met een grijze steenachtige achtergrond. De bloemist heeft er een mooi bloemstuk van gemaakt voor bij het Indisch Monument in Den Haag.
lees verder >>

augustus 2005 - Kabinet erkent na zestig jaar actie Soekarno
De Nederlandse regering aanvaardt dat de onafhankelijkheid van Indonesië niet pas in 1949, maar ,,de facto'' al op 17 augustus 1945 is begonnen, de dag waarop Soekarno de republiek uitriep. Bij de aanvankelijke weigering om de onafhankelijkheid te erkennen kwam Nederland ,,als het ware aan de verkeerde kant van de geschiedenis te staan''. Dat heeft minister Bot (Buitenlanse Zaken) vanmorgen verklaard in Den Haag, tijdens de herdenking van de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945.
lees verder >>

augustus 2005 - Toespraak bij Indisch Monument door ds Ter Linden
Toespraak bij de herdenking van de slachtoffers van de Japanse bezetting, 15 augustus 2005, bij het Indisch Monument in Den Haag, door ds C.A. ter Linden.
lees verder >>

augustus 2005 - Herdruk boek Henriette van Raalte
Op 10 augustus 2005 presenteerde de uitgever Meinema de herdruk van het succesvolle boek van Henriette van Raalte over de tijd waarin zij als Jetje Geel, met haar moeder en zusjes, in verschillende Japanse vrouwenkampen op Java gevangen heeft gezeten.
lees verder >>

augustus 2005 - Bot woont viering 60 jaar Indonesië bij
Minister Bot (Buitenlandse Zaken, CDA) zal op 17 augustus aanwezig zijn bij de viering van 60 jaar onafhankelijkheid van Indonesië in Jakarta. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.
lees verder >>

mei 2005 - Geen aanleiding
Met de brief van VWS OHW-U-2446660 aan de Stichting Vervolgingsslachtoffers Jappenkamp van 17 maart 2004 verklaart de Directeur van de Eenheid Oorlogsgetroffenen en Herinnering WO II, mw dts P.Huitsing MCM het volgende: “ Ik wil benadrukken dat de kille en bureaucratische ontvangst in Nederland van de oorlogsslachtoffers uit Nederlands Indië voor de regering NIET de aanleiding heeft gevormd voor het gebaar.”
lees verder >>

4 mei 2005 - Lilian Sluijter en Paul Horsman hebben u vertegenwoordigd ter gelegenheid van de dodenherdenking op 4 mei 2005, in de Nieuwe Kerk en op de Dam in Amsterdam.
Namens SVJ hebben we bloemen bij het Monument op de Dam gelegd.
lees verder >>

mei 2005 - Open brief aan de Minister President Dr. J.P. Balkenende. Nederlands openstaande rekening.
Aansprakelijkheid ligt niet bij Japan
lees verder >>

mei 2005 - Waarom premier Koizumi gelijk heeft.
Na twaalf jaar procederen tegen de Japanse staat is het nog niet tot de JES leden doorgedrongen, dat Japan vanaf 1951 gevrijwaard was van herstelbetalingen. Japan heeft dus geen schulden. Ook geen Ereschulden
lees verder >>

mei 2005 - SVJ opheffen? Geen sprake van.
SVJ voorzitter Jan de Jong legt uit waarom.
lees verder >>

februari 2005 - Slag in de Javazee herdacht - Generaals Nederland en Indonesië zij aan zij
Soerabaja – In Indonesië is zondag 27 februari jl. de Slag in de Javazee herdacht, waarmee Japan in 1942 de weg vrijmaakte voor de invasie van het toenmalige Nederlands-Indië.
lees verder >>

februari 2005 - Ex kampslachtoffers vissen achter het net
Het kan verkeren, placht de 17e eeuwse dichter Bredero te roepen wanneer iets heel anders uitpakte dan de bedoeling was.
lees verder >>







NIEUW

Omroep Bersama
Steun hen!

Documentaire over Nederlands-Indisch Verdriet
Start 2024!
Indisch Platform 2.0

Het Indisch Platform 2.0 is een overlegcollege van de bij de de Indische Gemeenschap in Nederland aangesloten, autonome belangenverenigingen, organisaties en stichtingen.


klik voor meer informatie



De Indische kwestie uitgelegd


SVJ maakt werk van een rechtvaardige compensatie

Help SVJ zo snel mogelijk te groeien

Breng (nog) een lid aan

Dit is de laatste kans!


Copyright © 2001-2023 Stichting Vervolgingsslachtoffers Jappenkamp (SVJ).
ABN-AMRO: NL97ABNA 0405995903
BIC - ABNANL 2A


KvK te Amersfoort onder nr. 32087105
All Rights Reserved.


Wij nemen gever serieus