Stichting voor de belangen van de slachtoffers van de japanse concentratiekampen in Nederlands-IndiŽ
en andere door Japan bezette gebieden in Zuid-oost AziŽ.

OPROEP

'Vergeten gestorvenen' Op zondag 13 augustus organiseert de Haagse Gemeenschap van Kerken in samenwerking met de Duinzichtkerkgemeente voor de zeventiende keer een herdenking van het einde van Tweede Wereldoorlog in het voormalig Nederlands-IndiŽ.

Met drie verhalen:
De heer A.A. Loudon spreekt over de ondergang van het vrachtschip Junyo Maru, waarbij zijn Vader om het leven kwam, net als 5600 anderen.

Het tragische lot van de Romoesja's die door Indonesische nationalisten geronseld werden.

En Esmay Usmany, derde generatie Molukkers, spreekt over haar opa, een KNIL soldaat.

Helaas is de uitgave van het boekje 'Helend Herdenken', kroniek van de Herdenkingsbijeenkomsten in de Duinzichtkerk vertraagd.

Nico Gunst, auteur van de boeken 'Nieuw Amsterdam' heeft een verkorte uitgave van de "Nieuw Amsterdam" met de 'Mazelenepidemie" gepubliceerd.
Dit boek zal eveneens te koop zijn na afloop van de Herdenkingsbijeenkomst.

Muziek en zang omlijsten de verhalen en er is ruimte voor ontmoeting na afloop, met een hapje en een drankje. Ook wordt nagedacht over het nut van herdenken en de mogelijkheden van verzoening.

De samenkomst begint om 16.30 uur in Den Haag in de Duinzichtkerk, Van Hogenhoucklaan 89, Benoordenhout.

Informatie:
Ad van der Helm, voorzitter HGK voorzitter@oecumenedenhaag.nl, A.vanderhelm@rkdenhaag.nl Henriette van Raalte: hvraalte47@ziggo.nl

'Vergeten gestorvenen'.

Boek: ĎGeïnterneerd onder de Japannersí

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik heb een boek geschreven, getiteld ĎGeïnterneerd onder de Japannersí.

Schrijver Gerrit Uhlenbeck
Uitgever Boekscout.nl

Misschien zijn leden onder u die interesse hebben in het lezen van dit boek. Je kunt het boek bestellen en kopen (19,99) bij elke boekhandel of via de computer bij Boekscout.
Het is een eerlijk boek en goed te lezen. Het boek heeft eerst een aanloop. En vervolgens speelt het oorlog verleden af in Ambarawa op Java. Wie ik ben en meer vindt u in de inleiding en achter op het boek.