november 2002
Niet alleen Japan, maar óók het Kabinet Kok II ...



Hoezeer dhr Corsmit van OCC45 de doelgroep van de SVJ ondersteunt, blijkt wel uit onderstaande reactie van hem aan het Indisch Meldpunt.
Alhoewel zijn e-mail van 17.12.00 is, nemen wij die alsnog op, aangezien dhr Corsmit precies de vinger op de zere plek legt.


Niet alleen Japan, maar óók het Kabinet Kok II - in eendrachtige samenwerking met de media - maakten zich op een beschamende manier schuldig aan de achterstelling van vervolgingsslachtoffers van de Jappenkampen bij die van de Nazi’s. Het is nog steeds niet tot de Nederlandse gemeenschap doorgedrongen, dat de Japanse moordmachine onder het keizerlijke motto: Vernietig iedereen, maak alles buit en laat geen sporen na, vanaf februari 1945 in werking werd gesteld en dat de overlevenden slechts door het geforceerde einde van de oorlog in leven zijn gebleven.

Reactie Th.A.Corsmit - Bergschenhoek (17.12.00):

DE MEDIA HEBBEN BESCHAMEND WEINIG AANDACHT GESCHONKEN AAN INDISCHE TEGOEDEN!

Buiten de Indische websites hebben de Media BESCHAMEND weinig aandacht aan de Indische tegoeden geschonken. Weken lang hebben televisie, radio en pers gegonsd van berichten over de Joodse tegoeden. Roof en moord in een veel groter verband (Z.O. Azië) door de Jappanners wordt met een kort bericht afgedaan. Het einddoel van de Jappanners was: "eliminatie" van de Nederlandse samenleving door middel van uithongering en stelselmatig weigeren van medische verzorging met uitroeiing als einddoel! Er is geen verschil met de door de NAZI's nagestreefde doel.

Nederland verzwijgt het haar beoogde belang bij de Marshall - Hulp. Toegezegde studies daarover worden naar de toekomst verschoven. Achterstelling wordt in de "vergoeding" niet verdisconteerd. Bij mij wekt dat diepe verbittering.